Меѓународен натпревар „Дабар“ 2016

Ученици од нашето училиште земаа учество на интернационалниот предизвик „Дабар“ (еден вид натпревар), наменет за ученици од основните и средните училишта (почнувајќи од 3-то одделение), кој има за цел да ја промовира информатиката и сродните науки. Сите ученици и нивните наставници-ментори се здобија со сертификати за учество.