Литературен конкурс 2016

Нашето ПОУ "Кирил и Методиј" од с. Страчинци учествуваше на литературниот конкурс на тема „Мојот татко“, организиран од страна на СОЖМ. Нѝ преставуваше особена чест и задоволство што и оваа година учествувавме со учениците од шесто и деветто одделение, кои се здобија со признание за нивните литературни творби.