Известување за наградени на 42-от Фестивал за детско поетско творештво „Детски лирски треперења“

На 42-от Фестивал за детско поетско творештво „Детски лирски треперења“ во организација на Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија, ученикот Матеј Новина од 7-2 одделение со ментор Маја Медарска се победници на овогодинешниот конкурс.