Европски квиз на пари 2020

Работна средба за подготовка за натпреварот Европски квиз на пари, на кој ќе учествуваат и нашите ученици од IX одделение, под менторство на наставникот Маја Цекова.

Свое обраќање имаше министерот за финансии, Нина Ангеловска, гувернерот Анита Ангеловска-Бежоска, како и заменик-министер од МОН.

Целта на овој натпревар е зголемување на финансиската писменост на учениците.