Светски ден на детето 2019

По повод 20-ти Ноември, Светскиот ден на детето, учениците од III-2 одделение одржаа заеднички час со своите родители, на кој низ игри и забава се потсетија на Детските права, твореа на тема „Дете", играа едукативен квиз Kahoot и со песна порачаа дека „Сите сме исти, сите сме деца!"

Часот е во рамки на проектот „Заедничка грижа за правилно насочување на учениците".