Регионален натпревар по математика 2019

На 13.04.2019 во ООУ„Кочо Рацин“- Петровец се одржа регионален натпревар по математика, на кој учествуваа и ученици од нашето училиште и ги постигнаа следните резултати:

Ментор: Александра Накева
- Александар Додевски (IV-2) - I место

Ментор: Габриела Постоловска
- Мелани Козарова (V-2) - III место

Ментор: Габриела Јорданов
- Ева Христова (VI-1) - пофалница

Честитки за учениците и менторите!