Априлијада - Скопје се смее 2019

На 1-ви Април, 2019 година (понеделник) од 12:00 до 19:00 часот на Плоштад Македонија, Детскиот културен центар "Карпош“ и Град Скопје организираa голема детска забава "Априлијада - Скопје се смее" за сите училишта, градинки и деца на Скопје, со маски, кловнови, балони, песнички и танцови групи од основните училишта од Скопје и околината. 

На манифестацијата учествуваше и нашето училиште, кое се претстави со ритмичка точка подготвена од учениците од VIII и IX одделение, под менторство на наставничката Маја Цекова.