Фестивал "Детски лирски треперења" 2018

Чест и задоволство нѝ беше да бидеме дел од 39-от фестивал "Детски лирски треперења" во Охрид.

Учесници на фестивалот беа наградени ученици, меѓу кои и нашите ученички Деспина Стојановска и Сара Коркоска, под менторство на предметниот наставник по македонски јазик, Марина Димоска.

Голема благодарност до Сојузот за грижи и воспитување на децата и писателот Горјан Петревски, кои беа наши домаќини на овој настан.